Termeni si conditii

Compania care administreaza site-ul www.viscontionline.ro, denumit in continuare Visconti Online, este SCORPION SHOES SRL, inregistrata la. Reg. Comertului cu nr. J40/11716/2013, CUI/CIF: RO32270690, Capital Social: 200 ron, Adresa: Str. Calea Rahovei, nr. 266-268, sect. 5, Bucuresti. Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Scorpion shoes SRL isi rezerva dreptul de a modifica aceste prevederi fara nici o notificare, recomandand astfel citirea cu atentie a celor prevazute in Termeni si conditii.

1. Produsele comercializate de catre Scorpion Shoes prin intermediul site-ului www.viscontionline.ro sunt destinate vanzarii online in România, iar contractul de vanzare-cumparare se considera valabil incheiat si este de executare imediata pentru vanzator prin acceptarea termenelor contractuale de catre cumparator.

2. Viciile existente la predare trebuie indicate la livrare, respectiv la aparitia acestora. In oricare dintre cele doua cazuri, cumparatorul are posibilitatea de a cere remedierea sau schimbarea bunului, daca acest lucru nu este imposibil sau nu atrage eforturi disproportionate din partea vanzatorului. Sunt aplicabile dispozitiile privitoare la protectia consumatorului.

3. Vanzatorul nu raspunde pentru prejudicii de nici un fel care au fost cauzate din culpa usoara a acestuia sau a unei persoane pentru care raspunde. Aceasta regula se aplica mai ales la prejudicii indirecte.

4. Vanzatorul isi rezerva dreptul de proprietate exclusiv si nelimitat asupra produselor livrate pana la momentul efectuarii integrale a platii produsului.

5. Vanzatorul este indreptatit sa ceara rezolutiunea contractului, fara punere in intarziere, respectiv fara interventia instantei judecatoresti in caz de insolventa a cumparatorului si cu respectarea rezervei privind dreptul de proprietate. Ulterior, vanzatorul are dreptul de a solicita restituirea bunurilor. In cadrul procedurii falimentului pot fi invocate pretentii suplimentare legate de o remuneratie pentru folosinta sau alte pretentii.

6. Dat fiind rezerva dreptului de proprietate, vanzatorul este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului fara a fi nevoie de interventia instantelor judecatoresti in cazul neexecutarii obligatiei de plata de catre comparator si dupa punerea lui in intarziere. Aceasta regula se aplica si in cazul neexecutarii partiale a obligatiei de plata. Notificarea contine o somare expresa in sensul rezolutionarii contractului. In acest caz cumparatorul va restitui imediat obiectul contractului si vanzatorul are dreptul de a revendica daune-interese (remuneratie pentru folosinta, uzura, deteriorare, cheltuieli de transport, etc.), precum si toate celelalte cheltuieli legate de repunerea in situatia anterioara (prejudiciu ca urmare a neexecutarii obligatiei potrivit dispozitiilor privitoare la recuperarea prejudiciului). Dreptul vanzatorului de a mentine aplicabilitatea contractului si de a invoca la un moment ulterior rezolutiunea contractului ramane neatins.

 

Preturi si conditii produse

7. Exista o posibilitate, redusa de altfel, ca anumite produse sa prezinte un pret eronat datorita aplicatiei informatice. Ca urmare, pretul final este cel confirmat telefonic/ prin e-mail , acceptat de catre client in urma discutiei cu reprezentantii Visconti Online. Daca diferenta de pret este in defavoarea clientului, acesta are dreptul de a solicita livrarea produsului la pretul afisat pe site, iar Visconti Online va incerca sa raspunda solicitarilor in masura in care acest lucru este posibil. Daca diferenta va fi in favoarea clientului, acesta poate solicita in scris (pe e-mail sau fax) returnarea diferentei in termen de 30 zile de la data primirii produsului.

8. Scorpion Shoes nu garanteaza in nici un fel functionarea www.viscontionline.ro, informatia continuta, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, a produselor , etc. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia Scorpion Shoes de a acorda clientilor sai dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare. Imaginile produselor prezentate pe site sunt cu titlu de exemplu, existand posibilitatea ca produsele livrate sa difere de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.)

9. Continutul Visconti Online (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit si in colaborare cu reprezentantii diversilor producatori in Romania. Din acest motiv, Scorpion Shoes nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile si specificatiile produselor afisate pe Visconti Online, acestea fiind puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci, sau de catre importatorii agreati de acestia. Visconti Online si partenerii sai isi rezerva dreptul de a modifica specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila.

Toate drepturile de autor asupra site-ului prezent la adresa www.viscontionline.ro, inclusiv continutul original, design-ul, look & feel-ul acestuia si bazele de date, sunt protejate de legea româna privind drepturile de autor si drepturile conexe si apartin SC Scorpion shoes srl. Prezentul contract nu reprezinta un contract de licentiere sau utilizare a acestor opere pentru FURNIZOR. Pentru orice probleme legate de drepturile de autor prinvind continutul www.viscontionline.ro, ne puteti trimite o comunicare la adresa de mail liviu.ionita@theavisconti.ro.

10. In cazul incalcarii obligatiilor sale contractuale, cumparatorul se obliga la plata tuturor costurilor ocazionate inainte de faza din fata instantei de somatii / notificari si recuperari.

11. In cazul modificarii adresei de livrare, cumparatorul este obligat sa comunice vanzatorului noua adresa de livrare intr-un termen care sa permita inregistrarea noii adrese si redirectionarea produselor. In caz contrar costurile ocazionate de gasirea noii adrese de livrare si/ sau stocarea temporara pana la livrare vor fi suportate de catre cumparator.

12. In cazul in care se observa imediat dupa incheierea contractului greseli evidente de tipar, de calcul sau de inregistrare, se poate trece la rectificarea respectiv adaptarea acestora conform cu realitatea si de comun acord cu cumparatorul.

13. Instanta competenta este instanta judecatoreasca competenta teritorial din Bucuresti, Romania.

 

Termene si garantii

14. Produsele comercializate Scorpion shoes srl mentionate in tabelul de mai jos beneficiaza, in baza facturii fiscale, de urmatoarele perioade de garantie, calculate de la data cumpararii:

Incaltaminte

30 zile

Accesorii

30 zile

Genti

30 zile

15. Pentru toate celelalte produse comercializate de societate, perioada de garantie este cea mentionata in certificatele de garantie eliberate la vanzare.

16. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Visconti Online catre orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de catre Visconti Online de la clientul respectiv.

17. Pentru toate produsele care necesita montaj si/sau pentru care s-a comandat montaj, garantia se acorda exclusiv in cazul montarii de catre agentii economici autorizati.

 

Modalitati de plata si livrare

18. Livrarea va fi facuta fie direct de catre reprezentantii 24 Shop, fie prin intermediul unei companii de curierat, intr-un termen agreat si comunicat in functie de produs. Visconti Online isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor. In cazul comenzilor livrate in provincie pe langa tariful perceput de Visconti Online pentru produse sau servicii se va solicita clientului plata unui tarif de livrare platit firmei de curierat ce efectueaza transportul produselor, adus la cunostiinta clientului in momentul confirmarii comenzii.Plata poate fi facuta prin transfer bancar, cu card sau numerar la livrare.

Costuri de livrare:
- In Bucuresti: 15 RON (include TVA);
- In Provincie: 25 RON (include TVA).

 

Dreptul de returnare a produselor

19. Clientul poate denunta unilateral contractul fara a invoca un motiv in termen de 10 zile lucratoare conform OG 130/2000 completata de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta, numai in scris la adresa de email liviu.ionita@theavisconti.ro, poate returna produsul (produsele) in acelasi termen de 7 zile, numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum. Produsele care sunt livrate direct clientilor prin personal propriu precum si produsele ridicate de la sediul Sc Scorpion shoes nu sunt considerate comert la distanta, ci vanzare prin magazine specializate, intrucat pot fi verificate, vizualizate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile clientului.

20. Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

21. Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform OG 130/2000. Acestea se pot returna, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 7 zile lucratoare de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. Sc Scorpion shoes srl va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Suma inapoiata se va vira in contul clientului, comunicat in scris in notificarea transmisa prin care isi exprima dorinta de returnare a produselor. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc.

22. **Extras din Ord. 130/2000. Cap. 1, Art 2, a) Contract la distanta - contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.

 

23. Produsele comercializate de catre Scorpion shoes prin intermediul site-ului www.viscontionline.ro sunt detinate vanzarii online in România, iar contractul de vanzare-cumparare se considera valabil incheiat si este de executare imediata pentru vanzator prin acceptarea termenelor contractuale de catre cumparator.

24. Viciile existente la predare trebuie indicate la livrare, respectiv la aparitia acestora. In oricare dintre cele doua cazuri, cumparatorul are posibilitatea de a cere remedierea sau schimbarea bunului, daca acest lucru nu este imposibil sau nu atrage eforturi disproportionate din partea vanzatorului. Sunt aplicabile dispozitiile privitoare la protectia consumatorului.

25. Vanzatorul nu raspunde pentru prejudicii de nici un fel care au fost cauzate din culpa usoara a acestuia sau a unei persoane pentru care raspunde. Aceasta regula se aplica mai ales la prejudicii indirecte.

26. Vanzatorul isi rezerva dreptul de proprietate exclusiv si nelimitat asupra produselor livrate pana la momentul efectuarii integrale a platii produsului.

27. Vanzatorul este indreptatit sa ceara rezolutiunea contractului, fara punere in intarziere, respectiv fara interventia instantei judecatoresti in caz de insolventa a cumparatorului si cu respectarea rezervei privind dreptul de proprietate. Ulterior, vanzatorul are dreptul de a solicita restituirea bunurilor. In cadrul procedurii falimentului pot fi invocate pretentii suplimentare legate de o remuneratie pentru folosinta sau alte pretentii.

28. Dat fiind rezerva dreptului de proprietate, vanzatorul este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului fara a fi nevoie de interventia instantelor judecatoresti in cazul neexecutarii obligatiei de plata de catre comparator si dupa punerea lui in intarziere. Aceasta regula se aplica si in cazul neexecutarii partiale a obligatiei de plata. Notificarea contine o somare expresa in sensul rezolutionarii contractului. In acest caz cumparatorul va restitui imediat obiectul contractului si vanzatorul are dreptul de a revendica daune-interese (remuneratie pentru folosinta, uzura, deteriorare, cheltuieli de transport, etc.), precum si toate celelalte cheltuieli legate de repunerea in situatia anterioara (prejudiciu ca urmare a neexecutarii obligatiei potrivit dispozitiilor privitoare la recuperarea prejudiciului). Dreptul vanzatorului de a mentine aplicabilitatea contractului si de a invoca la un moment ulterior rezolutiunea contractului ramane neatins.

 

Preturi si conditii produse

29. Exista o posibilitate, redusa de altfel, ca anumite produse sa prezinte un pret eronat datorita aplicatiei informatice. Ca urmare, pretul final este cel confirmat telefonic/ prin e-mail , acceptat de catre client in urma discutiei cu reprezentantii Visconti Online. Daca diferenta de pret este in defavoarea clientului, acesta are dreptul de a solicita livrarea produsului la pretul afisat pe site, iar Visconti Online va incerca sa raspunda solicitarilor in masura in care acest lucru este posibil. Daca diferenta va fi in favoarea clientului, acesta poate solicita in scris (pe e-mail sau fax) returnarea diferentei in termen de 30 zile de la data primirii produsului.

30. Scorpion shoes nu garanteaza in nici un fel functionarea www.viscontionline.ro, informatia continuta, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, a produselor , etc. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia Scorpion shoes de a acorda clientilor sai dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare. Imaginile produselor prezentate pe site sunt cu titlu de exemplu, existand posibilitatea ca produsele livrate sa difere de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.)

31. Continutul Visconti Online (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit si in colaborare cu reprezentantii diversilor producatori in Romania. Din acest motiv, Scorpion shoes nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile si specificatiile produselor afisate pe Visconti Online, acestea fiind puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci, sau de catre importatorii agreati de acestia. Visconti Online si partenerii sai isi rezerva dreptul de a modifica specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila.

Toate drepturile de autor asupra site-ului prezent la adresa www.viscontionline.ro, inclusiv continutul original, design-ul, look & feel-ul acestuia si bazele de date, sunt protejate de legea româna privind drepturile de autor si drepturile conexe si apartin SC Scorpion shoes. Prezentul contract nu reprezinta un contract de licentiere sau utilizare a acestor opere pentru FURNIZOR. Pentru orice probleme legate de drepturile de autor prinvind continutul www.viscontionline.ro, ne puteti trimite o comunicare la adresa de mail liviu.ionita@theavisconti.ro.

32. In cazul incalcarii obligatiilor sale contractuale, cumparatorul se obliga la plata tuturor costurilor ocazionate inainte de faza din fata instantei de somatii / notificari si recuperari.

33. In cazul modificarii adresei de livrare, cumparatorul este obligat sa comunice vanzatorului noua adresa de livrare intr-un termen care sa permita inregistrarea noii adrese si redirectionarea produselor. In caz contrar costurile ocazionate de gasirea noii adrese de livrare si/ sau stocarea temporara pana la livrare vor fi suportate de catre cumparator.

34. In cazul in care se observa imediat dupa incheierea contractului greseli evidente de tipar, de calcul sau de inregistrare, se poate trece la rectificarea respectiv adaptarea acestora conform cu realitatea si de comun acord cu cumparatorul.

35. Instanta competenta este instanta judecatoreasca competenta teritorial din Bucuresti, Romania.

 

Termene si garantii

36. Produsele comercializate Scorpion shoes mentionate in tabelul de mai jos beneficiaza, in baza facturii fiscale, de urmatoarele perioade de garantie, calculate de la data cumpararii:

Incaltaminte

30 zile

Accesorii

30 zile

Genti

30 zile

37. Pentru toate celelalte produse comercializate de societate, perioada de garantie este cea mentionata in certificatele de garantie eliberate la vanzare.

38. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Visconti Online catre orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de catre Visconti Online de la clientul respectiv.

39. Pentru toate produsele care necesita montaj si/sau pentru care s-a comandat montaj, garantia se acorda exclusiv in cazul montarii de catre agentii economici autorizati.

 

Modalitati de plata si livrare

40. Livrarea va fi facuta fie direct de catre reprezentantii nostrii, fie prin intermediul unei companii de curierat, intr-un termen agreat si comunicat in functie de produs. Visconti Online isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor. In cazul comenzilor livrate in provincie pe langa tariful perceput de Visconti Online pentru produse sau servicii se va solicita clientului plata unui tarif de livrare platit firmei de curierat ce efectueaza transportul produselor, adus la cunostiinta clientului in momentul confirmarii comenzii. Plata poate fi facuta prin transfer bancar, cu card sau numerar la livrare.

Costuri de livrare:
- In Bucuresti: 15 RON (include TVA);
- In Provincie: 25 RON (include TVA).

 

Dreptul de returnare a produselor

41. Clientul poate denunta unilateral contractul fara a invoca un motiv in termen de 10 zile lucratoare conform OG 130/2000 completata de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta, numai in scris la adresa de email liviu.ionita@theavisconti.ro, poate returna produsul (produsele) in acelasi termen de 7 zile, numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente, acestea sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum. Produsele care sunt livrate direct clientilor prin personal propriu precum si produsele ridicate de la sediul Sc Scorpion shoes nu sunt considerate comert la distanta, ci vanzare prin magazine specializate, intrucat pot fi verificate, vizualizate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile clientului.

42. Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

43. Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform OG 130/2000. Acestea se pot returna, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 7 zile lucratoare de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. Sc Scorpion shoes va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Suma inapoiata se va vira in contul clientului, comunicat in scris in notificarea transmisa prin care isi exprima dorinta de returnare a produselor. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc.

44. **Extras din Ord. 130/2000. Cap. 1, Art 2, a) Contract la distanta - contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.

 

Confidentialitate

45. Datele furnizate la crearea contului cumparatorului pe site-ul viscontionline.ro vor fi confidentiale si vor ramane private atata timp cat contul creat va exista pe site. In caz de neutilizare a contului pe o perioada mai mare de 1 (un) an -nelogare cumparator-, contul acestuia precum si datele furnizate vor fi sterse automat din baza de date; in situatia in care se doreste crearea unui cont nou, cumparatorul va fi nevoit sa reintroduca datele pe site. Parola furnizata pentru contul respectiv este folosita de catre Sc Scorpion shoes exclusiv pentru situatia in care utilizatorul contului uita parola si doreste accesarea propriului cont si a informatiilor continute de acesta. Datele furnizate vor putea fi folosite de catre Sc Scorpion shoes pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, communicate, promotii, oferte speciale, etc. numai cu acordul prealabil al clientului.

46. Sc Scorpion shoes certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Utilizatorii au dreptul de a cere in mod gratuit urmatoarele (lista nu este exhaustiva):

47. Orice solicitare va fi transmisa de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa liviu.ionita@theavisconti.ro sau prin posta, la adresa: Calea Rahovei, nr. 266-268, sect. 5, Bucuresti. Pentru orice problema care nu poate fi clarificata sau rezolvata cu reprezentantul ViscontiOnline.ro care s-a ocupat de comanda dumneavoastra puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu Liviu Ionita, tel: 0786.130.460, sau email liviu.ionita@theavisconti.ro.

 

Toate drepturile rezervate.
Viscontionline - Vanzari pantofi piele - pantofi la comanda © 2020